Friluftskläder från P4H

Jag har hittat en ny webbshop som säljer friluftskläder. Ja, de har även jaktkläder i sortimentet men det är jag inte så intresserad av. Webbshopen drivs av P4H och deras utbud är fantastiskt tycker jag.

Om du beställer friluftskläder från P4H får du verkligen det där lilla extra som gör att du sticker ut ur mängden. Bra kvalitet och bra passform kännetecknar P4H, men det som är speciellt är deras färger och design. Jag bara älskar deras friluftskläder.

Vilka plagg behöver man

Ibland känner jag att man inte tänkt igenom vad man faktiskt behöver. Jag själv har en tendens att köpa för många plagg av en viss typ. När det t ex är väldigt varmt kommer jag på att jag behöver vandringsshorts. Så nu har jag två par shorts här hemma + ett par byxor med dragkedja som jag kan göra om till shorts.

De grundplagg du behöver om du är ute i naturen från tidig vår till en bit in på hösten är följande:

  • Skaljacka – En ofodrad (eller tunt fodrad) jacka som även är regnskyddad. Jackan ska vara så pass rymlig att du får plats med två lager under denna.
  • 2 par byxor – gärna med stretchpartier för ökad rörlighet och komfort. Köp ett par tunnare och ett par lite kraftigare. De tunna kan gärna ha avtagbara ben.
  • Underställ – själv använder jag oftast merinoull
  • Fleecetröja eller annat lager-2 plagg – fleecetröjan är kanske inte så miljövänlig, men den är helt suverän att ha under jackan vid kallt väder, eller som förstärkningsplagg när du rastar. En fleecetröja torkar snabbt om den blivit våt och den väger inte så mycket.
  • Strumpor – gärna i ull. Har du lite större skor eller kängor så är det bra att ha dubbla strumpor. Det minskar risken för skav.
  • Mössa och vantar – speciellt om du vandrar i fjällen, men även annars kan det vara bra att ha med sig mössa och vantar. Mitt under högsommaren kanske du inte behöver dem.
  • Regnställ – köp gärna ett riktigt tunt regnställ. Smidigare att röra sig i och tar mindre plats i ryggsäcken.

Så in och kolla på alla friluftskläder från P4H.