Gitarren och jag

Ända sedan jag gick i grundskolan har jag spelat gitarr, jag har nog gått igenom varenda notbok för gitarr under tiden. På min tid så fanns det i och för sig inte särskilt många notböcker just för gitarr, men de som fanns dom kunde jag nästan utantill. Jag har två barn som nu har hunnit fylla både 6 och 10 år, och till dom köpte jag en serie med notböcker för gitarr som heter ”Gitarren och jag”. Det är en fantastiskt bra serie för den som vill lära sig att spela gitarr från grunden. Det är också väldigt pedagogiskt att det går att fortsätta att utvecklas igenom hela serien, med samma typ av inlärning genom alla böckerna.

Jag och min gitarr

När det gäller mig själv, jag och gitarren, så hänger den fortfarande med överallt. Det har nästan blivit som ett skämt om mig, för mina vänner. Att jag inte kan åka på någon fest eller tillställning, eller någonstans egentligen utan min gitarr. Det stämmer nog till en viss del men med åren så har gitarren blivit kvar hemma fler gånger än tidigare. Jag har kanske tröttnat en aning på att släpa med gitarren men nu har jag barnen istället att lägga fokus på, med deras gitarrspelning. Det måste jag säga är nästan lika kul som att spela själv.

Alla delar av ”Gitarren och jag”

När jag spelade som ung så fanns inte ”Gitarren och jag” tyvärr utan jag fick klara mig utan den serien, men jag har köpt alla delar av notböckerna till mina barn. Dom fick så klart börja med första boken och sedan avancera, men jag kände att det var lika bra att köpa alla delarna i serien tillsammans ifall det skulle vara så att dessa slutar att produceras, då har dom åtminstone en komplett serie.