Termobyxor

Äntligen börjar sportlovet att närma sig och det brukar för oss i familjen innebära att det är dags att rota fram termobyxor. Barnen brukar så klart ha användning för sina termobyxor redan på hösten innan ens snön och minusgraderna har kommit. På dagis och förskolan kräver dom alltid att barnen har med sig termobyxor för att vara helt säkra på att dom inte ska frysa. Termobyxorna är också ett väldigt smidigt plagg att ta på barnen då de ofta brukar kunna stå emot även en del väta samtidigt som de är varmare än ett par regnbyxor. Det allra bästa när barnen är små är så klart en vinteroverall.

Jakten på termobyxor

För oss vuxna i familjen, det vill säga mig själv, min man och vår äldsta son som är femton innebär förberedelserna inför skidåkningen på sportlovet att jaga reda på ett par termobyxor. Äldste sonen växer ur sina termobyxor för varje säsong vilket innebär att vi måste införskaffa nya varje år. Det är inte helt lätt att hitta ett par som duger åt en femtonåring, det är ingen större skillnad på kräsenhet när det gäller vår son och hans lite yngre syskon. På det planet är han väldigt bestämd med vilka termobyxor han kan med att åka skidor i, han måste ju imponera på alla tjejer runt omkring i slalombacken.

Termobyxor för snowboard

Vår grabb vägrar självklart att ha vanliga termobyxor som alla andra i familjen utan ska prompt köpa ett par ”snowboardbyxor” vilket är ett annat ord för ”snygga och hippa termobyxor” enligt mig, och totalt onödigt (också enligt mig själv). Dessa byxor är svindyra bara för att det ska vara ett märke på dom som andra ska se. Bara för märket ska det betalas dubbelt så mycket än om du hade köpt ett par vanliga termobyxor i samma färg. Idioti! Men vi vet hur det brukar sluta, i ren uppgivenhet tvingas vi köpa ett par svindyra byxor åt sonen och billigaste alternativen åt oss själva.