Reservdelar till släp och husvagn

Begagnat marknaden för reservdelar till släp och husvagn har blomstrat ordentligt sedan pandemin förpestade världen och alla leveranser försenades. Det är väldigt spännande hur saker och ting kan ändra sig bara på några veckor i hela världen. Allting som tidigare bara har fungerat stannar plötsligt och alla leveranser blev strandade. Många reservdelar kom aldrig fram till slutkund eller affärerna och begagnade reservdelar sålde som smör i solsken. Eftersom jag driver en verksamhet med reservdelar till släp och husvagn så blev jag väldigt glad när jag i princip lyckades sälja slut på mina reservdelar. Men sedan har jag tvingats vara detektiv för att spåra upp delar att sälja vidare och det har varit tufft.

Släp och husvagn

Det som blev min tur i oturen var att försäljningen av både husbilar och husvagnar ökade med över trettio procent under covid och många valde att göra sig av med sina riktigt gamla vagnar och där kunde jag plocka reservdelar. Nu har ju leveranserna börjat komma igång igen så mitt lager lär ju bara öka med begagnat om folk fortsätter att byta upp sig från sina äldre modeller av husbilar och husvagnar. Så länge det finns många husvagnar och husbilar så kommer jag att ha väldigt mycket att göra. Leveranserna får bara inte börja sacka efter igen för då får jag inga nya reservdelar.

Nya reservdelar

Som sagt under covid har alla begagnade reservdelar gått åt men jag säljer mest nya reservdelar i vanliga fall. Konkurrensen har varit stenhård när det gäller att få tag på både nytt och begagnat och det har gällt att ha både tur och de rätta kontakterna. Jag har skummat Blocket annonserna i princip varenda dag för att hinna köpa upp ”skroten” innan någon annan gör det. Sedan har jag hänt på telefonen och ringt runt till flera skrotfirmor för att kolla vad dom har fått in. Men nu hoppas jag på att sälja lite nytt istället och att jag får leveranserna som vanligt igen.